Videó a Grand Canyon fölötti döbbenetes építményről

Infostart
2007. március 20. 16:57
Hihetetlen látványban lesz részük azoknak a turistáknak, akik feljutnak majd a Grand Canyon fölötti üvegkilátóba, amely 20 méterre nyúlik be a mélység fölé.

A Skywalk nevű kilátót, amelyről egyszerre maximum százhúszan bámulhatnak le akár az üvegből készült padlón keresztül a Colorado-folyó által vájt több mint 1.200 méteres mélységbe az Eagle Pointnál, március 28-án nyitják meg a közönség előtt.

Az acélból, betonból és üvegből készült "híd" akár az óránkénti 160 kilométeres szélnek is képes ellenállni, és kibírna a 80 kilométeres körzetében kialakuló, a Richter-skála szerinti 8-as erősségű földrengést.


A kilátó a hualapai indiánok területén épült fel, és az őslakosok azt remélik, az új látványosság sok látogatót vonz majd a súlyos munkanélküliséggel küszködő térségbe.

Vannak azonban olyanok is, akik ellenezték a Skywalk felépítését: az indiánok egy része úgy vélte, a kilátó megszentségteleníti a szent területet, és sok környezetvédő sem támogatta az ötletet.

Az építkezés még 2004 márciusában kezdődött, a beruházáshoz szükséges pénzt egy Las Vegas-i üzletember, David Jin gyűjtötte össze.

A Skywalk tulajdonjogát az indiánok kapják meg a bevételek bizonyos százalékáért cserébe.

A kilátó honlapját itt találja!