Tíz év börtönre ítéltek egy diákját megrontó tanárnőt

InfoRádió / MTI
2007. március 18. 17:52
Tíz év börtönbüntetésre ítéltek egy 35 éves általános iskolai tanárnőt az Egyesült Államokban, amiért viszonya volt egy 13 éves diákjával.

Rachel Holt a Delaware állambeli Claymont általános iskolájában oktatott tudományos-technikai ismereteket; tavaly tavasszal tartóztatták le, miután kiderült, hogy több ízben találkozott egy diákjával.

Holt - aki alkohollal is megkínálta a fiút és engedte, hogy vezesse a kocsiját - 25 évnyi szabadságvesztést is kaphatott volna, az ügyész a maximálisan kiszabható büntetést kérte.

A fiú családját a tárgyaláson a kiskorú nagybátyja képviselte, aki szintén maximális büntetést követelt azon az alapon, hogy Holt beszennyezte a tanárok becsületét és megrontotta unokaöccsét.

A védőügyvéd szerint az ítélet szokatlanul szigorú volt, ugyanis az általa áttekintett 40 hasonló ügyben 18-tól 24 hónapig terjedő büntetést szabtak ki.

A volt tanárnő az ítélet kihirdetésekor zokogva kért bocsánatot mindenkitől, akit cselekedetével megsértett. "Remélem, meg tudnak bocsátani, tudom, hogy amit tettem, helytelen volt" - mondta.

Egy fiatal korú diákjával nemi kapcsolatot létesítő tanárnő történetét dolgozza fel a Zoë Heller regénye alapján készült Egy botrány részletei (Notes on a Scandal) című hollywoodi film Judi Dench és Cate Blanchett színésznőkkel a főszerepekben. Blanchett a tanárnő alakjának megformálásáért a legjobb női mellékszereplőnek járó arany szobrocskát vehette át az idei, 79. Oscar-gálán.