Váratlan fordulat Diana hercegnő halála ügyében

Infostart
2007. március 2. 12:19
A londoni legfelsőbb bíróság döntése nyomán mégis esküdtszék elé viszik a Diana hercegnő és szeretője, Dodi Fayed halálában elvégzett vizsgálat eredményeit. A döntés hatalmas győzelem Mohammed Fayed, a 1997-es párizsi autóbalesetben elhunyt férfi apja számára.

Megváltoztatta a korábbi ítéletet a londoni legfelsőbb bíróság és engedélyezte, hogy egy esküdtszék vizsgálja meg a Diana hercegnő és szeretője, Dodi Fayed 1997-es párizsi halálának körülményeit.

A korábbi döntés indoklásában Butler-Sloss bárónő "szinte lehetetlen feladatnak" nevezte azt, hogy esküdtszék döntsön az ügyben.

A 36 éves Diana hercegnő és a 42 éves Dodi Fayed 1997 augusztusában egy párizsi alagútban rohant a falnak autójával. Mindketten életüket vesztették.

A férfi apja, Mohammed Fayed azóta folyamatosan azt állítja, hogy a párt meggyilkolták.

"Biztos vagyok benne, hogy az esküdtszék a bizonyítékok alapján úgy dönt majd, hogy nekem van igazam" - fogalmazott a döntés után és hangsúlyozta: bármilyen ítélet is szülessen, ő azt elfogadja.

A bíróság azt is egyértelművé tette, hogy Lady Butler-Sloss hivatalosan nem vehet részt a döntéshozatalban, de folytathatja a munkáját, ha akarja.