Egy éjszaka alatt közel egy méter hó esett - exkluzív képek!

Infostart
2007. február 28. 05:32
Az Egyesült Államok északi részén található Minnesota állam az elmúlt hetekben kemény téli napokat élt át. Előbb mínusz 40 fok közelébe süllyedt a hőmérséklet, majd a napokban egy éjszaka alatt közel egyméteres hó esett. És még nincsen vége, hiszen az előrejelzések szerint újabb hóvihar közelít az állam felé.

Nehéz napok járnak az Egyesült Államok északi részén fekvő Minnesota állam lakosaira, hiszen a közelmúltban előbb Magyarországról nézve szinte felfoghatatlan hideg (közel mínusz 40 fok) érte el a térséget, majd a hétvégén egy éjszaka leforgása alatt majdnem egyméteres hó esett.

A havazás még az edzett helyieknek is problémát okozott, hiszen nagyon sok út járhatatlan volt, voltak olyan mellékutcák, melyeket a takarítás ellenére csak összkerék meghajtású autókkal lehetett megközelíteni.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a helyzet nem sokat javul, hiszen szerdától újabb hóvihar várható, amely hasonló erejű lesz, mint a hétvégi.

A vihar első hulláma várhatóan csütörtök hajnalban vonul majd el, majd még aznap éjszaka érkezik a következő.

A szakemberek szerint általában 40 centis hó várható, de lesznek olyan területek, ahol a 60 centis vagy annál nagyobb hó is elképzelhető.