A miniszterelnököt cikizi a sláger - nézze meg Ön is!

Infostart
2007. február 28. 08:55
Pillanatokon belül a brit slágerlista legjobb 10 dala közé kerülhet az Ugly Rumours együttes békedala, melyet egy háborúellenes felvonuláson népszerűsített a banda. Külön érdekesség, hogy a banda Tony Blair brit miniszterelnök kamaszkori együttesének nevét viseli és a dal is a brit miniszterelnöknek szól.

A kora tavasz egyik legnagyobb slágerének ígérkezik az Ugly Rumours (Mocskos pletykák) zenekar Edwin Starr's War (What Is It Good For) című dala, amely a háború értelmét kérdőjelezi meg.

Az előadók (akik egyébként szándékosan Tony Blair ifjúkori együttesének nevét vették föl) egy szombati békefelvonuláson szólították fel a résztvevőket, hogy töltsék le a számot mobiljaikra, ezzel üzenve az iraki háborúban tevékeny részes brit miniszterelnöknek.


A szám producere, Ben Gray azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a dallal szerették volna elérni azt a réteget, amely a békemenetek helyett inkább a televíziós sorozatokat választják.

"A különböző felvonulásokról és menetekről könnyű nem tudomást venni, de egy sláger esetében mindenki az abban szereplő témáról beszél" - mondta Ben Gray.

Márciusban lesz az iraki háború kezdetének negyedik évfordulója, ami a producer szerint nagyszerű alkalom lenne: "képzeljék el, milyen üzenetet küldene a világnak, ha ez a szám állna a slágerlista élén az évforduló idején".