Perrel fenyegetik a zátonyra futott hajó fosztogatóit

Infostart
2007. február 20. 13:14
Bíróság elé állíthatják azokat, akik megdézsmálták a január közepén, az angol partoknál zátonyra futtatott konténerhajó rakományát. A pert úgy kerülhetik el, ha még ma jelentik a hatóságoknak, mit vittek magukkal.

Kedden jár le a határidő, amit a Kyrill orkán idején megfeneklett MSC Napoli nevű hajó rakományát fosztogatóknak szabtak: ha nem jelentik, hogy elvittek valamit, bíróság elé állíthatják őket.

A parti őrség képviselője közölte: azokra, akik nem adnak hírt arról, hogy hazavittek valamit a roncsról, 2.500 fontos (csaknem 100 ezer forint) bírságot is kiszabhatnak.

Ezek az emberek megsértik a tengeri kereskedelemről szóló brit törvényt, amely szerint a konténerekben található mindenfajta érték a roncs tulajdonosáé.

Mindegy volt, mit találnak, elvitték

Emberek százai özönlötték el a kelet-devoni partvidéket. Itt, a Sidmouth és Branscombe közötti területen sodródtak a partra a hajóról származó sérült konténerek, amelyekben bort, parfümöt, autóalkatrészeket, de még motorkerékpárokat is szállítottak.

Az emberek pedig mindent magukkal vittek, amihez csak hozzáfértek.

A múlt héten újabb hét konténer sodródott partra, a rendőrség pedig lezárta a környéket, amíg a hatóságok feltakarították a területet.

Az MSC Napoli 2.300 konténert szállított, és közülük 103 zuhant le, amikor megfeneklett. Ezek közül 57-et vetett partra a hullámzás.