Szenzációs élő közvetítés a feszültséget keltő ásatásokról!

InfoRádió / MTI
2007. február 15. 16:34
Élőben közvetíti Izrael csütörtöktől a templomhegyi ásatásokat az interneten. Az akció célja, hogy lecsendesítsék a muzulmánokat, akik amiatt aggódnak, hogy a munkálatok esetleg kárt tehetnek a közeli iszlám szent helyekben.

Az izraeli hatóságok három kamerát helyeztek el az ásatás helyszínén, így csütörtöktől az interneten keresztül a nap huszonnégy órájában élőben követhetőek az események - jelentette be az izraeli régészeti hivatal szóvivője.

Osznat Goaz hangsúlyozta: a kamerák segítségével minden szögből nyomon követhetőek a földmunkák, amelyek sehol sem érnek egyetlen szent hely közelébe sem, s ezt a kamerák képeit követve mindenki tapasztalhatja.

A muzulmánokat azonban ez a lépés sem nyugtatja meg, csupán elégtelen "óvintézkedésnek" tartják a kamerák felszerelését. I

Nem bíznak Izraelben

Iszmáil Radván, a Hamász radikális palesztin szervezet szóvivője azt hangoztatta, hogy a "cionista ellenség" csak trükközik, miközben tovább folytatja az ásatásokat. "Nem bízunk ebben az eljárásban" - fűzte hozzá.

A Jeruzsálem óvárosában lévő Templomhegyen, ahol a muzulmánok harmadik legjelentősebb szent helye, az al-Aksza mecset is áll napok óta feszült a légkör.

Az izraeli hatóságok a múlt héten ásatásokat kezdtek egy nagyszabású átépítési terv keretében az oda vezető egyik feljárónál, és bár a zsidó állam ígéretet tett arra, hogy a munkálatok nem tesznek kárt a muzulmán szentélyekben, a muzulmánok a régészeti feltárást mecsetük elleni támadásnak tartják.

Az élő közvetítést Ön is megnézheti itt!