Élve temette el volt szerelmét a féltékeny férfi

Infostart
2007. február 14. 10:23
Tragikus esemény rázta meg a korábban békés, a nyugat-afrikai partok közelében fekvő szigetvilágot: Cape Verdén először történt gyilkosság, két nőt öltek meg, egyiküket még élve temették el.

Szinte mindenki ott volt a két olasz turista, Giorgia Busato és Dalia Saiani búcsúztatásán a Cape Verdéhez tartozó Sal szigetén. A nőket február elején brutálisan meggyilkolta egy féltékeny férfi.

Cape Verdén, amelyet a portugálok a XV. században gyarmatosítottak, még sosem történt hasonló eset: a legkomolyabb bűncselekmények betörések voltak, még sosem öltek meg senkit a turisták által mostanában felfedezett szigetvilágban.

A két meggyilkolt nőt jól ismerték a szigeten, hiszen mindketten annyira beleszerettek a környékbe, hogy házat vásároltak ott. Mostani kiruccanásukra magukkal vitték egyikük barátnőjét, a 18 éves ravennai lányt, Agnesét.

Halálos kapcsolat

A 33 éves Dalia Saiani itt, Cape Verdén találkozott Sandro Rosarióval. A nő - barátai elmondása szerint - nem tartotta sokra a kapcsolatot, a férfi azonban szüntelenül kereste, randevúra hívta.

Dalia, a szenvedélyes szörfös mostani látogatása alkalmával azonban egy másik férfival érkezett a szigetre, amely annyira apró, hogy semmi sem maradhat titokban.

Sandro Rosario is értesült az esetről, és vacsorára hívta Daliát és barátnőit, ahol egy cimborája is megjelent. Hazafelé tartva azonban másfelé kanyarodott. A nők hiába kérdezték, merre tart, a férfi nem válaszolt, csak hátrafordult és lefújta mindannyiukat borsszprével.

Ezután Daliát és Giorgiát társával kirángatták az autóból, majd megerőszakolták. Agnese is látta a történteket: a lányt Rosario fejbevágta egy kővel és egy kidobta az autójából.

Élve földelték el


A lány feljelentést tett a rendőrségen, az ottani nyomozók - akik még sosem találkoztak hasonló esettel - azonban csak annyit mondtak, majd utánanéznek a dolognak. A két nő holttestét azok a turisták találták meg, akiknek Agnese szintén beszámolt a történtekről.

A boncolás során kiderült, Dalia tüdejébe homok is került, a nő tehát még élt, mikor egykori barátja eltemette.