Meg akarták gyilkolni a brit miniszterelnököt

Infostart
2007. február 13. 20:00
Valószínűleg a brit miniszterelnök meggyilkolására készült az a volt képviselőjelölt, aki 2006-ban a Brit Nemzeti Párt színeiben indult a választásokon. A férfi azért akart végezni Tony Blairrel, mert attól tartott, polgárháború készül Nagy-Britanniában.

Megkezdődött a 2006 októberében őrizetbe vett Robert Cottage pere, aki a tárgyalás elején beismerte, hogy robbanóanyagok voltak a birtokában, azt azonban tagadta, hogy összeesküvést szőttek volna egy merénylet kivitelezésére.

A korábbi képviselőjelölt ügyvédje úgy véli, védencét megfenyegették. Elmondása szerint ügyfele azt hitte, hogy az ország politikai és pénzügyi helyzete polgárháborút válthat ki a következő években.

Robert Cottage mellett a 62 éves David Jacksont is azzal vádolják, hogy megszegte a robbanóanyagok birtoklásáról szóló törvényt.

A felesége árulta el

Louise Blackwell, az ügyész közölte: a dolog azért került nyilvánosságra, mert Robert Cottage felesége egyre jobban aggódott férje viselkedése miatt.

A mentális problémákkal küzdő nő azt állította a vele foglalkozó szociális munkásnak, hogy a férfi több számszeríjat és különböző vegyi anyagokat tárol otthonukban. Azt is hozzátette, hogy férje le akarta lőni Tony Blair miniszterelnököt és politikustársát, Lord Tony Greavest.

A rendőrség tavaly szeptember végén kutatták át Robert Cottage házát, ahol huszonegyféle, robbanószer előállítására is alkalmas vegyi anyagot, repeszként használható golyóscsapágyakat, és négy pisztolyt találtak. Egy későbbi alkalommal számszeríjakra, nyilakra és sugárzás elleni védőöltözékekre leltek.