Jelzők a miniszterről: ostoba, populista, hatásvadász

Infostart
2007. február 13. 11:12
Berlinben az ellenzéki Zöldpárt parlamenti frakcióvezetője azt ajánlotta honfitársainak, hogy környezetvédelmi meggondolásból a hazai gyártmányok helyett a japán Toyota hibrid autóit vásárolják.

Renate Künast kijelentése megütközést és felháborodást váltott ki, habár a kancellár a közelmúltban szintén kifogásolta, hogy a német autógyárak nem tesznek meg mindent a környezet kellő védelmére.

A közlekedésügyi miniszter olcsó választási fogásnak és populista nyilatkozatnak nevezte a zöldpárti vezető felszólítását, amelyet a német autómárkák tőrhetetlen bojkottjaként a leghatározottabban vissza is utasított.

A kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke látványos hatásvadászatról beszélt, amellyel a zöldpárti politikus aligha szolgálja a német gazdaság érdekeit.

A másik kormánypárt, a Keresztényszociális Unió nevében nyilatkozó Hans Peter Friedrich elismerte ugyan, hogy a hazai gépkocsigyártóknak is mindent meg kell tenniük a környezetbarát hajtóművek kifejlesztésére, de teljesen elhibázottnak minősítette Renate Künast felszólítását.

Az ellenzéki szabad demokraták frakcióvezetője még határozottabban fogalmazott, amikor hihetetlennek nevezte, hogy egy volt német miniszter a hazai gépkocsik bojkottálására ösztönzi honfitársait.

A gelsenkircheri műszaki egyetem nemzetközi tekintélyű szakértője, Ferdinand Dudenföfer egyszerűen ostoba tudatlanságról beszélt a volt zöldpárti miniszter kijelentésével kapcsolatban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást