Nem látják szívesen a "pimasz" oroszokat a síparadicsomokban

Infostart
2007. február 8. 10:37
Az ausztriai síparadicsomban, Kitzbühelben a vendégek tíz százalékában korlátozzák az orosz turisták számát, mivel sokan pimasznak és hangoskodónak tartják őket.

A téli üdülőhelyre egyre több vendég érkezik Oroszországból, és megjelentek az osztrák hegyekben az orosz milliárdosok is, akik ingatlanokat vásárolnának. Többek között Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa is kívánt üdülőhelyet venni a síparadicsomban.

A szállodák beleegyeztek: azzal tartják távol az orosz vendégeket, hogy azt mondják, nincs szabad szoba, ha a számuk az adott hotelben már elérte a tíz százalékot - nyilatkozta Renate Dahler turisztikai vezető.

A nem túl vendégszerető gesztus oka, hogy az osztrákok szerint az orosz turisták szemtelenek, mivel azt hiszik, a pénzükkel bármit megtehetnek. Christof Kramer helyi lakos úgy vélekedett, az oroszok állandóan zajt csapnak, lerészegednek, és nem is érti, mit beszélnek.

Egy pincér, Ingrid Matousek szerint hangosak az orosz vendégek, és teljesen elvesztik az eszüket, ha isznak, ugyanakkor nem fukarkodnak a borravalóval.

Egy ingatlanügynök, Manfred Hagsteiner ezzel szemben azon a véleményen van, hogy az oroszok térnyerése ellen tiltakozók helyi és nyugat-európai milliomosok, akik csak irigyek.

Kitzbühelben több hírességnek van üdülője, némelyik 15 millió fontot is ér.