Három nap, három levélbomba Angliában

Infostart
2007. február 7. 12:02
Három nap alatt immár a harmadik levélbomba robbant Angliában, ezúttal egy Swansea-ben található cég székházában. Az ügy érdekessége, hogy mindhárom robbantás a közlekedéssel kapcsolatos hivatalnál történt.

Szerda délelőtt újabb levélbomba robbant Angliában, ezúttal egy Swansea-ben lévő, a vezetői engedélyek kiállításával, valamint a járművek nyilvántartásával foglalkozó országos hivatal postázójában.

A dél-walesi rendőrség szóvivője közölte: a robbanásban egy nő sérült meg, őt kórházba szállították. Az asszony sérülési nem életveszélyesek. A rendőrség kordonnal vette körül az épületet, de egyelőre nem kellett kiüríteni a közhivatalt.

A Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) bocsátja ki az összes jogosítványt Nagy-Britanniában, emellett nyilvántartja a közlekedési kihágásokért járó büntetőpontokat és ellenőrzi az útadó befizetését.

Kedden egy könyvelőcég épületében robbant levélbomba, két embert megsebesítve. A vállalat szintén kapcsolatba hozható a közlekedéssel, hiszen egyik partnere a rendőrségnek trafipaxokat szállító Speed Check Services nevű társaságnak.

A levélbomba-sorozat hétfőn kezdődött, amikor a Capita nevű pénzügyi társaság londoni központjában robbant fel egy szerkezet. A cég szedi be a londoni autósoktól a belvárosi behajtási (vagy más néven "dugó-") díjat.