Szerb kézben a dunai hajózás jelentős része

Infostart
2007. január 31. 09:18
"Terjeszkedik a szerb tőke" címmel maga a szerb sajtó is meglepetésként közölte a hírt: az egyik leggazdagabb üzletember 100 millió euróért Bécsben megvette az osztrák és a magyar érdekeltségű hajózási társaságot, a DDSG Cargo-t. Miután Románia és Bulgária is az Európai Unió tagja lett, Szerbia számára a dunai szállítás és hajóforgalom még nagyobb jelentőségű.

Zoran Drakulic Szerbia egyik leggazdagabb embere, aki a milosevici rezsim idején indult el felfelé, egy rövid ideig pedig politikával is foglalkozott.

Zoran Drakulic osztrák, belga ukrán és francia pályázók ellenében megvásárolta a bécsi hajózási társaságot, illetve a tulajdonában lévő 135 osztrák, és 122 egykori Mahart tulajdonában lévő teherszállító hajókat.

Bejelentette, hogy rövidesen megvásárolja a szerb folyami szállító vállalat 130 uszályát is. Tekintettel arra, hogy az üzletember már eddig is 257 teherszállító folyami hajóval rendelkezett, kétségtelenül nagy szerepet játszik majd a Dunai teherszállításban.

Jelezte, hogy jövőre évi 3,5 millió tonna gabonát fog szállítani saját hajójával a Fekete-tengertől az Északi-tengerig. A cég székhelye, az East Point Cipruson van.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást