Bocsánatkérést vár a csapodár politikus felesége

InfoRádió / MTI
2007. január 31. 11:39
Bocsánatkérést követelt férjétől Veronica Lario, Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő felesége, miután a politikus egy gálaesten tréfás hangon házassági ajánlatot tett egy csinos, fiatal képviselőnőnek.

Az 50 éves Veronica Berlusconi a volt kormányfő második felesége és három gyermekének anyja. Az asszony a La Repubblica című olasz napilap szerdai számában közzétett nyílt levélben úgy vélekedett: férje a méltóságába gázolt, amikor a Mediaset konszern tv-díjainak gálaestjén közölte pártja, a Forza Italia képviselőnőjével, Mara Carfagnával: "Bárhová elmennék Önnel, még egy lakatlan szigetre is", majd hozzátette: "Ha nem lennék nős, azonnal feleségül venném".

A feleség szerint, tekintettel Berlusconi korára, családi hátterére, valamint nem utolsósorban politikai és társadalmi szerepére, az ilyen kijelentéseket nem lehet egyszerű tréfaként kezelni. Éppen ezért követeli férjétől és a közszereplőtől a nyilvános bocsánatkérést, amelyet magánemberként sem tett meg eddig.

Veronica Berlusconi hangsúlyozta egyúttal, hogy házasságuk 16 éve alatt mindig igyekezett gyermekeinek példát mutatni abban, hogy miként kell az alapvető emberi értékeket, így a női méltóságot tiszteletben tartani.

Az egykori színésznő mindeddig férje árnyékában maradt, kerülte a hivatalos ceremóniákat és idejét két lánya és a fia nevelésének szentelte.

Silvio Berlusconi politikusi és üzletemberi tevékenységén kívül az utóbbi években a legkülönbözőbb elszólásaival is magára vonta a figyelmet. 2005 júniusában például diplomáciai incidens keletkezett ama kijelentéséből, mely szerint "minden playboyi tehetségére szüksége volt", hogy meggyőzze Tarja Halonen finn elnök asszonyt: mondjon le Helsinki jelöléséről Parma javára az élelmiszerbiztonsági európai hatóság székhelyéért folyó versenyben.