A magyar pártok a médiát okolják kudarcukért

Infostart
2007. január 26. 11:19
Magyarázkodnak a vajdasági magyar pártok, és beismerik, hogy választási eredményük - három magyar képviselő a szerb parlamentben - kudarc.

A szerbiai választásokon szereplő mindhárom magyar vajdasági párt a médiát hibáztatja sikertelen választási eredményéért.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökének véleménye szerint a vajdasági magyar sajtó az egyik oka a párt gyenge szereplésének.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke azt mondta, hogy a belgrádi székhelyű szerb demokratikus pártok azzal ijesztgették a magyar választókat, hogy ha nem rájuk szavaznak, a nacionalista szerb radikális párt kerül hatalomra.

Szabadkán például a Demokrata Párt győzött a Vajdasági Magyar Szövetség ellen.

Kárhoztatták a Duna TV-t és a Kossuth Rádiót is, amelyek a szavazás napján a Demokrata Párt egyik magas rangú, magyarul kiválóan beszélő tisztségviselőjének interjúját közölték.

A Vajdasági Magyar Szövetség a szabadkai rádiót és az Újvidéken megjelenő Magyar Szó napilapot vádolja elfogultsággal.

A pártok belső mulasztásairól egyelőre kevés szó esik. A belgrádi székhelyű Demokrata Párt az újvidéki Magyar Szó napilap csütörtöki számában egy teljes oldalt bérelt ki, amelyen csupán ennyi szöveg volt: "Köszönjük szabadkaiak".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást