"Ez minden eddiginél rosszabb lesz rátok nézve"

InfoRádió / MTI
2007. január 25. 10:38
Újabb videoüzenetben fenyegette meg az Egyesült Államokat Ajmán az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú parancsnoka.

"A muzulmánok haragjával kell szembenéznetek (...) ha folytatjátok (a jelenlegi politikát), ez minden eddiginél rosszabb lesz rátok nézve" - mondta Zavahri az amerikai polgárokhoz fordulva, az internetre szerdán feltett üzenetében.

"Azon a nyelven akarok beszélni hozzátok, amelyet megértetek; ha biztonságban akartok élni, el kell fogadnotok a realitást, és el kell vetnetek azokat az illúziókat, amelyekkel Bush próbál rászedni benneteket" - folytatta Zavahri, aki ezúttal fehér turbánban, fekete köntösben, de a szokásos AK-47-es géppisztoly nélkül mondta el fenyegető üzenetét.

Zavahri felszólította az amerikaiakat: tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy egyetértésre jussanak a muzulmánokkal, mert csak így élhetnek biztonságban. Ha viszont folytatódik "Bush és bandájának" politikája, erről "ne is ábrándozzanak".

Ezúttal is kitért a szomáliai konfliktusra. Megtorlást helyezett kilátásba az etiópiai katonák ellen, amiért segítenek a szomáliai átmeneti kormánynak az iszlamista fegyveresek elűzésében.

Zavahri minden bizonnyal az amerikai elnöknek a kongresszusban helyi idő szerint kedd este elmondott beszédére reagált, amelyben Bush iraki stratégiájának támogatására szólított fel. Bush erősíteni szeretné az amerikai katonai jelenlétet Irakban azzal a céllal, hogy véget lehessen vetni a szűnni nem akaró erőszaknak.