A 60 méteres zuhanást még túlélték, de a hóvihar megölte őket

Infostart
2007. január 24. 12:46
A bajba jutottak és a mentőegységek mindent megtettek, de tehetetlennek bizonyultak a balszerencsével és a természettel szemben - állapította meg egy brit törvényszéki vizsgálat egy tavaly februári baleset kapcsán, amelyben két brit turista halt meg Spanyolországban.

A 29 éves Katherine Stokes és barátja, a 39 éves Robert Rippengal tavaly februárban került hóviharba Spanyolország Kantábria tartományában, amikor gyalogtúrát tettek a Picos de Europa hegycsúcsra.

A sűrű hóesésben elhagyták az ösvényt, és hatvan métert zuhantak. Ezt mindenketten túlélték, majd felállították sátrukat a tengerszint feletti 1500 méteres magasságon, beásták magukat a hóba, és igyekeztek védekezni a kihűlés ellen.

A férfi üzlettársán keresztül értesítette a hegyi mentőket, akik ki is küldtek egy helikoptert a felderítésükre, de a rossz időjárás jelentősen hátráltatta a keresést. A párt csak 24 órával később találták meg, amikorra Robert Rippengal már meghalt.

Katherine Stokes-ra a hó alatt találtak rá, súlyosan vérzett és kihűlt. Helikopterrel kórházba vitték, de ott meghalt a sokk és a kihűlés következtében.

A southamptoni törvényszéki meghallgatáson kiderült, hogy a pár tapasztalt túrázó volt, és korábban jártak már a területen.