A francia partoknál is zátonyra futott egy teherszállító hajó

InfoRádió / MTI
2007. január 23. 11:08
Zátonyra futott kedden egy 281 méter hosszú német konténerszállító hajó az északnyugat-franciaországi Le Havre kikötőjének csatornájában, a balesetben nem sérült meg senki - jelentették a hatóságok.

A cherbourgi tengerészeti hatóság szóvivője azt mondta: az első vizsgálatok alapján nincs nyoma szennyeződésnek a hajó körül.

A 25 tagú legénységgel a fedélzetén New Yorkba tartó Maersk Denton konténerszállító hajó éppen Le Havre kikötőjéből indult a nyílt tenger felé, amikor a jármű eleje nem sokkal apály előtt megfeneklett.

Három vontatóhajóval siettek a hajó segítségére, a dagállyal várhatóan sikeres lesz a mentés.

Angliában lezárták a partszakaszt

A múlt heti Kirill orkán következtében zátonyra futott MSC Napoli brit teherhajó jelenleg is Anglia délnyugati partjainál rostokol. A hatóságok keddel lezárták a tengerpart egy szakaszát, és az odavezető utat is eltorlaszolták, hogy a fosztogatók további értékes tárgyakat visznek el a rakományból.

Az elmúlt napokban fosztogatók százai legalább húsz konténer tartalmát vitték el. Egyebek közt drága borokat, illatszereket, divatcikkeket, szerszámokat, valamint BMW motorkerékpárokat vittek el.