Hillary Clinton "poggyásza" csökkentheti az esélyeit

Infostart
2007. január 21. 14:33
Egy amerikai felmérés szerint a demokraták közül jelenleg Hillary Clintonnak van a legnagyobb esélye arra, hogy megszerezze az elnök-jelöltséget a jövő évi választásra - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő az InfoRádiónak.

A szakember kiemelte, hogy jelenleg Hillary Clintonnak van a legnagyobb esélye arra, hogy megszerezze a demokraták elnökjelöltségét jövőre, ugyanakkor neki olyan "poggyásza" van, ami csökkentheti az esélyeit.

Ez nem is annyira a saját, mint a férje politikájából adódik, Bill Clinton nagyon megosztó politikus volt, Hillary Clinton pedig olyan szerepet vállalt, ami nem volt teljesen hagyományos - magyarázta Magyarics Tamás.

Az Amerika-szakértő megítélése szerint jelen pillanatban Hillary Clinton legnagyobb riválisának az első ciklusát töltő Illinois-i szenátor, az afroamerikai Barack Obama tűnik, aki következetesen ellenezte az iraki háborút. Színes bőrű politikus lévén ugyanakkor kérdéses, mekkora támogatottsága lenne a déli államokban.

Indul a 2004-es alelnökjelölt, John Edwards szenátor is, valamint a volt elnökjelölt John Kerry szenátor. Utóbbi egyik hátránya igaz Hillary Clintonra is: nem valószínű, hogy egy keleti parti, a főáramnál liberálisabb politikust megválasztanának elnöknek - vélekedett Magyarics Tamás.

Pénzeszsákok

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy most a legtöbb pénzzel Hillary Clinton rendelkezik, de az előválasztási fordulókban aratott korai győzelmekkel mások számára is megnyílhatnak a pénzeszsákok.

Ugyanakkor a jelenlegi felmérések szerint mindegyik demokrata jelölt vereséget szenvedne, ha a republikánusok John McCaine szenátort indítják az elnöki székért - hangsúlyozta Magyarics Tamás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást