Egy vicc miatt ölték meg a fiukat?

Infostart
2007. január 15. 09:09
Tovább nyomoznak szülei az Indiában meggyilkolt férfi ügyében: a házaspár elégedetlen a rendőrség munkájával. A férfit rejtélyes módon ölték meg.

Lehetséges, hogy csupán egy vicc miatt gyilkolták meg a negyvenéves Stephen Bennettet. A legújabb hírek szerint egy goai bárban azzal viccelődött, hogy drogügyekért felelős nyomozó.

Édesanyja, Maureen szerint fia folyton viccelt, és a szemtanúk úgy vélték: a goai drogbiznisz irányítói komolyan vették a tréfát.

"Ha mi a lakásunkból meg tudtunk szerezni rengeteg információt, a helyi rendőrök miért nem képesek erre?" - panaszkodott az anya.

Nem tudják, mi történhetett


A rendőrök még abban sem biztosak, mi történt december 11-én. Korábban azzal magyarázták a gyilkosságot, hogy Bennett Bombaytől 100 kilométerre eltévedt, és csupán útbaigazításért kopogott be egy falusi asszonyhoz, aki azonban azt hitte, a férfi meg akarja erőszakolni.

Az asszony a szomszédaihoz menekült, a férfi pedig követte, de csakhamar feldühödött helyiekkel találta szembe magát, akik agyonverték, a dzsungelbe hurcolták és felakasztották.

Később azzal álltak elő, hogy Stephen Bennett öngyilkos lett.

A szülők nyomoznak

A szülők ellentmondásokat találtak a rendőrök magyarázataiban. Először is, a nő, akihez a negyvenéves férfi állítólag bekopogott, azt mondja, sose látta Bennettet.

Azt sem értik, a rendőrök miért nem voltak Goában, ahonnan a férfi, néhány órával a halála előtt hazatelefonált, és azt állította, két ember halálosan megfenyegette.

Maureen Bennett érthetetlennek tartja, hogy fiát Bombaytől, tervezett úti céljától több mint 125 kilométerre, egy iparváros külterületén találták meg: miért szállt volna le éjnek éjvadján egy ismeretlen faluban a vonatról, amivel utazott?

A szülők minden kérdésre meg akarják találni a választ: hamarosan személyesen indulnak Indiába.