Rémálommá vált az "új Diana hercegnő" születésnapja

Infostart
2007. január 10. 11:46
Aligha ilyen 25. születésnapról álmodott Vilmos brit herceg barátnője. Kate Middletont a nagy napon gyakorlatilag megrohamozták a fotósok és a televíziós társaságok forgatócsoportjai. Vilmos herceg perrel fenyegetőzik.

Rémálommá vált az ünneplés Kate Middleton számára, aki kedden lett 25 éves. A brit trónöröklési rangsorban apja mögött második,

rendkívül népszerű Vilmos herceg kedvesét ugyanis minden előzetes megegyezés ellenére gyakorlatilag lerohanták a fotósok és a televíziós stábok.

Bár a királyi udvar és a nagyobb médiumok korábban abban egyeztek meg, hogy a stábok csak az utca túloldaláról dolgozhatnak, a média munkatársai közül jó páran ezt az egyezséget nem tartották be.

Így fordulhatott elő, hogy Kate Middleton alig lépett ki London Chelsea negyedében lévő lakásából, amikor mintegy 20 fotós és öt tévéstáb rohanta le Vilmos herceg kedvesét.

Szemtanúk szerint elsőként a tévéstábok kezdtek el a nő felé rohanni, őket követték a fotóriporterek. Volt egy pillanat, amikor Kate Middleton két kezét az arca elé emelve próbált meg védekezni egy különösen agresszív fotóriporter ellen, aki alig fél méterről készített képeket.

A királyi udvar jogi útra terelné az ügyet

<

Vilmos herceggel

Bár a rendkívüli türelméről is ismert Kate Middletont is láthatóan feldúlták a történtek, Vilmos herceg nyilvánosan is kifejezte felháborodását, kijelentve: mindent megtesz, hogy jogi úton védje meg barátnőjét édesanyja, Diana hercegnő tragikus sorsától.

Vilmos herceg nem csak a levegőbe beszélt, ez az is bizonyítja, hogy a hírek szerint Károly walesi herceg ügyvédjei már megkezdték a lehetséges jogi forgatókönyvek kidolgozását, amelyek között szerepel a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság bevonása is.

Az ügy nem olyan reménytelen, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen Caroline monacói hercegnő két évvel ezelőtt megnyert egy pert, mely szerint minden, az engedélye nélkül megjelent kép személyiségi jogainak megsértése.

Kate Middleton azóta került a figyelem középpontjába, hogy befejezte egyetemi tanulmányait, ahol együtt járt (és együtt élt) Vilmos herceggel. A brit média az elmúlt hetekben egyre nagyobb várakozással tekint a szerintük hamarosan bekövetkező eljegyzés elé. Bővebben itt olvashat a két fiatal kapcsolatáról.