Végzetes nyaralás: halálos áramütés ért egy kisfiút Thaiföldön

Infostart
2007. január 5. 10:09
Egy hétéves angol kisfiút halálos áramütés ért Thaiföldön, amikor kihúzta a Gameboy játékkonzol csatlakozóját a konnektorból.

A 45 éves Kathleen Curry Phuketen nyaralt élettársával, David Skinerrel és hétéves kisfiával, Connor Dean O'Keeffe-fel.

Amikor Kathleen Curry visszament a Sunset Beach Hotel-beli szobájába, borzalmas látvány tárul a szeme elé: kisfia élettelenül feküdt a földön. Bevitték ugyan a legközelebbi kórházba, de az orvosok tehetetlenek voltak.

A fiút akkor rázta meg az áram, amikor a játékkonzol csatlakozóját kihúzta a fali csatlakozóból. A szálloda azt állítja, hogy a fiú úszás után még vizes volt, és ezért történt a tragikus baleset.

Kathleen Curry visszautasította a szálloda állításait, mondván: fia tisztában volt az áram veszélyeivel, és otthon soha nem történt semmilyen baleset, pedig rendszeresen játszott a Gameboy-jal.

Veszélyes üzem

Az eset kapcsán szakértők megjegyzik, hogy Thaiföldön a konnektorok többsége kétágú, vagyis földeletlen.

Az utóbbi években ugyan sok háromágú csatlakozót szereltek fel, de ezek biztonsága is sok kívánnivalót hagy maga után, akárcsak a távol-keleti országok többségében.

A thaiföldi rendőrség vizsgálata azt állapította meg, hogy baleset történt. A család azóta visszatért Angliába, a kisfiú holttestével együtt.

Az eset egyébként nem példátlan: öt évvel ezelőtt egy dán kisfiút ért halálos áramütés egy thaiföldi uszodában.