Újabb étteremben találtak radioaktív anyagot

Infostart
2007. január 5. 16:33
Újabb londoni étteremben fedezték fel a polonium-210 nyomait annak a nyomozásnak a során, melyet az egykori KGB-ügynök, Alekszandr Litvinyenko halála kapcsán folytatnak a brit hatóságok.

A brit főváros egyik legfelkapottabb környékén, a Mayfairben található az az étterem, ahol a brit egészségügyi hatóság a polonium-210 nyomait mutatta ki - jelentették be, hozzátéve, hogy a személyzetet megvizsgálják.

A lépésre a rendőrség kérte meg az Egészségvédelmi Ügynökséget azután, hogy az étterem "kapcsolatba került a Litvinyenko halálát vizsgáló rendőrségi eljárással".

Londonban jelenleg 12 embernél mutatták ki a radioaktív fertőzést az üggyel kapcsolatban. Az ügynökség egyébként közleményben jelentette ki, hogy az újabb felfedezés miatt nem kell közegészségügyi kockázatoktól tartani.

Alekszandr Litvinyenko november 23-án hunyt el Londonban, miután szervezetében a polonium-210 erős dózisát mutatták ki. Az egykori KGB-ügynök halálát követő nyomozás során több londoni étteremben és hotelben is felfedezték az anyag nyomait.