Sugárzik-e Cesc Fabregas?

Infostart
2006. december 29. 11:11
Néhány hete az angol elsőosztályú labdarúgó ligában rekorodot jelentő játékosszerződést írtak alá. Az Arsenal további nyolc évre lekötötte a spanyol tinédzser zsenit, Cesc Fabregast. Persze, a széltől is óvják. Most viszont egy kis izgalom támadt. Meg kell vizsgálni a focistát, nem sugárzik-e polónium 210-et?

A katalán játékost három éve, tizenhat éves korában vásárolta az Arsenal, és nagyon meg van elégedve vele. Immár a spanyol válogatottnak is tagja.

Külsőre, csupa erő és egészség Francesc, avagy népszerűbb nevén Cesc. Kiderült azonban, hogy nagyon szereti a japán szusi falatokat, ezért rendszeresen járt abba a vendéglőbe a londoni Piccadilliy-n, ahová a szerencsétlen orosz Alexandr Litvinyenko is beült novemberben olasz ismerősével, Mario Scaramellával.

Litvinyenko szervezetében azon a napon óriási adag radioaktív polónium 210 került, ami rövid idő leforgása alatt meg is ölte. Scaramellát, aki jelenleg egy olasz börtönben van, megvizsgálták. Enyhe mérgezést rajta is kimutattak. Még tart a nyomozás, ki ölte meg a volt orosz titkosügynök Litvinyenkót.

A polónium nagyon erősen sugárzó izotóp. Picinyke mértékben is fertőzhet. Fabregas tehát aggódik, nem ült-e épp oda sűrű látogatásai során a japán szusi-bárban, ahol előzőleg Litvinyenkó foglalt helyet.

Mint mondta, attól kezdve, hogy a lapok cikkezni kezdtek a Litvinyenko-ügyről, ő többé be se tette a lábát a szusi falatozóba, amelynek bejárata az eset után be volt deszkázva.

Cesc Fabregas azóta kilenc mérkőzésen játszott, remek formában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást