Hetvenezren Putyin ellen

InfoRádió / MTI
2006. december 17. 16:41
Moszkvában több mint 20 ezer fiatal vonult fel, hogy tiltakozzon Vlagyimir Putyin elnök politikája ellen. A tömeghez több mint 50 ezer vidéki szimpatizáns is csatlakozott.

A Másik Oroszország egységmozgalom vezéralakjai, köztük Mihail Kaszjanov volt miniszterelnök és Garri Kaszparov polgárjogi harcossá lett egykori sakkvilágbajnok sikerként könyvelte el, hogy a Kreml összehangolt nyomása nem tudta teljesen meghiúsítani az egyet nem értők demonstrációját, amelyet a szabad parlamenti és elnökválasztások kivívását célzó egyéves megmozdulás-sorozat első lépésének szántak.

Megölt újságírókra emlékeztek

Mintegy háromszázan emlékeztek meg Moszkvában Anna Politkovszkajáról és a többi kétszázhúsz újságíróról, akiket a modern Oroszország másfél évtizede alatt megöltek.

A Kreml-bíráló résztvevők egy részét rohamrendőrök akadályozták meg abban, hogy transzparenseiket kibontva vonulhassanak fel a belvárosban.

A vasárnapi megemlékezésen felolvasták mindazok nevét, akik orosz média képviseletében életüket vesztették az elmúlt 15 esztendőben.