Botrányos videó: "miért menekült el apád Magyarországról?"

Infostart
2006. december 13. 05:35
Lassan felizzanak az indulatok a jövő évi francia elnökválasztás körül, melynek egyik esélyese a magyar származású Nicolas Sarkozy. A napokban az internetre is felkerült az a videóklip, melyben egy afrikai reggae-zenész száma, aminek fő kérdése: "Nicolas Sarkozy, apád miért menekült el Magyarországról?"

"Egy magyar a gallok között" - ez a Burkina Fasóban élő Zedess számának címe, amely alighanem jó eséllyel pályázhat a francia elnökválasztásig hátralévő időszak legnépszerűbb politikai dalának címére.

A dal a Népi Mozgalom Uniója köztársasági elnökjelöltjének, a magyar származású Nicolas Sarkozy-nek korábbi kijelentéseit figurázza ki, illetve próbálja meg a választók emlékezetében tartani.

A rendőrségért is felelős belügyminiszter ugyanis korábban a külvárosokban gyújtogató bevándorlókat csőcseléknek nevezte és általában véve is a kemény fellépést hirdette a franciaországi zavargások alatt.


Zedess slágergyanús dala a politikus elhíresült sztereotípiáit sorolja, melyek szerint a feketék szaporák, többnejűek, gyújtogatnak. A számban "apokaliptikus látomásként" szerepel az is, hogy milyen csúnya világ köszönt majd Franciaországra, ha Nicolas Sarkozy-t elnökké választják. Vége lesz az izmos és szépfogú feketék világának, jönnek majd a tanult, diplomás színesbőrűek.

A dal refrénje: "Nicolas Sarkozy, apád miért menekült el Magyarországról?" Nos, hogy megválaszoljuk a kérdést: Nagy-Bócsay Sárközi Pál az előrenyomuló Vörös Hadsereg elől menekült...