Megdöbbentő fordulat a politikai szexbotrányban

InfoRádió / MTI
2006. december 10. 15:55
Egy apasági vizsgálat eredményének ismertetésével váratlan fordulatot vett a Lengyelországban kirobbant szexbotrány. Kizárható ugyanis, hogy a megvádolt képviselőtől született az ügyben szereplő gyermek.

A baloldali populista Samoobrona (Önvédelem) vezetőjét, Andrzej Lepper miniszterelnök-helyettest a párt apparátusának egyik nő dolgozója vádolta meg azzal, hogy nemi kapcsolatra kényszerítette őt egy pártapparátusi állásba való felvételének feltételeként.

Ugyanez a nő, Aneta Krawczyk a párt másik vezető személyiségét, Stanislaw Lyzwinski parlamenti képviselőt is hasonló váddal illette.

Állítása szerint később Lyzwinskivel is le kellett feküdnie ahhoz, hogy megtarthassa a már elnyert állást, és ebből az utóbbi kapcsolatából, Lyzwinskitől született a leánya.

A képviselő önkéntesen apasági vizsgálatnak vetette alá magát, amelynek eredményét szombat este hozták nyilvánosságra. Az ügyészség közölte: kizárt, hogy Aneta Krawczyk gyermeke a megvádolt képviselőtől, Lyzwisnkitől származik.

Időközben a másik megvádolt politikus, Andrzej Lepper vasárnap bejelentette: felkéri az állambiztonsági szolgálatokat, vizsgálják ki, hogy a pártját érintő szexbotrány egy, a kormány elmozdítását célzó összeesküvés része-e.