Bush titokzatos kora reggeli telefonhívásai

Infostart
2006. december 5. 18:01
Inkább szeretetet, mintsem tanácsot kér apjától az Egyesült Államok elnöke. George W. Bush erről a Fox News-nak adott interjújában beszélt.

Az elnök cáfolta azokat a találgatásokat, hogy édesapja, aki 1989 és 1993 között volt az Egyesült Államok vezetője, az eddiginél nagyobb befolyással bír a színfalak mögött.

"Szeretek beszéli apuval olyan dolgokról, amelyekről az apák és fiaik szoktak, politikáról azonban nem" - mondta a jelenlegi elnök.

A volt politikus háttérben játszott szerepéről akkor kaptak szárnyra a találgatások, amikor Bush az apját szolgáló kormányzat egyre több tagját vette maga mellé, ahogy Irakban egyre fokozódott az erőszakhullám.

Egyes hírek szerint az idősebb Bush kritizálta fiát az iraki háború kezelése miatt, ezt azonban a volt politikus tagadta.

"Szeretem az apámat. Õ megérti, hogy amit én tudok, az jelentősen több, mint amennyit az emberek, köztük ő maga tud a dolgokról. Rám bízza a döntéseket" - mondta a jelenlegi elnök, hozzátéve: "most én vagyok a főparancsnok".

George W. Bush elárulta, hogy szereti kora reggeli telefonhívásokkal meglepni szüleit.

Hozzátette: Washington időnként nagyon kemény hely, és ilyenkor nincs jobb annál, mint egy szerető hangot hallani a telefonvonal másik végén.

"Természetesen ők is aggódnak a fiúkért. Azt hiszem, túl nagy figyelmet szentelnek az újságoknak" - mondta az elnök.