Az interneten támad az al-Kaida

Infostart
2006. december 1. 17:16
Az amerikai online banki szolgáltatásokat és a tőzsdét akarja támadni az al-Kaida, legalábbis erről számoltak be az Egyesült Államok illetékesei. A hatóságok ugyanakkor azt mondják: nem nagy a veszély.

Az interneten támad az al-Kaida terrorszervezet - erre figyelmeztetnek legalábbis az amerikai hatóságok. Szélsőséges honlapokon ugyanis olyan felhívások jelentek meg, amelyek arra buzdítanak: intézzenek támadást az amerikai tőzsderendszer, valamint az online banki szolgáltatások ellen.

A figyelmeztetés szerint egész decemberben számítani kell a támadásra. A honlap arra szólítja fel a netes támadókat, hogy vírusokat juttassanak el szerverekre, ahol azok óriási pusztítást végezhetnek a tárolt adatokban. Ezzel - állításuk szerint - a Guantánamón fogva tartott rabokért akarnak bosszút állni a szélsőségesek.

A hatóságok szerint ugyanakkor csupán általános, nem pedig konkrét, valóban veszélyt jelentő fenyegetésről van szó. A gazdasági szereplők figyelmét inkább csak a biztonság kedvéért hívták fel a fenyegetésre.

Az amerikai, konzervatívnak tartott FoxNews hírcsatorna az ügyben megkereste a New York-i tőzsde szóvivőjét, aki nem kívánta kommentálni a kiber terror fenyegetettségről szóló híreket.

A 2001. szeptember 11-i merényletek után egész Amerikában sokat költöttek arra, hogy jobban védjék a különböző számítógépes adatokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást