Félmeztelen szőke nők állítják meg a gyorshajtókat Dániában

Infostart
2006. november 25. 08:42
Dánia igen újszerűen próbálják felhívni a gyorshajtók figyelmét a sebességi határok betartására. A veszélyesnek számító sebességre nem táblák figyelmeztetik a sofőröket, hanem félmeztelen szőke nők.

A hölgyeket azonban nem az út mentén láthatják az autósok, hanem egy reklámfilmben. Ebben szőke hölgyek az út mellett felemelnek egy táblát a gyorshajtók előtt, amely az 50 kilométer/órás sebességhatárra figyelmezteti őket.

Az interneten terjesztett videó célja, hogy felhívják a fiatal férfiak figyelmét a sebességhatár betartására. A feministáknak azonban nem nyerte el a tetszését a megoldás.

Dániában a halálos kimenetelű balesetek 25 százaléka gyorshajtás okozza. A közlekedés biztonságáért felelős hivatal vezetője szerint a videó fogadtatása nagyrész pozitív. "Ha meg akarod szólítani a fiatalokat, az ő nyelvükön kell beszélned. A félmeztelen nős megoldás működik" - mondta Julia Pauli.

A kampány kezdete óta megkérdezték a célcsoporthoz tartozókat, és több mint 50 százalékuk mondta azt, hogy miután megnézte a reklámfilmet, elgondolkodott a gyorshajtás veszélyein.

Arra a kérdésre, hogy a női gyorshajtók megfékezésére alkalmaznának-e férfit is hasonló szerepben, Julia Pauli azt mondta: "talán. Majd meglátjuk".