Elfogták a szlovák rendőrhóhérokat

InfoRádió / MTI
2006. november 19. 13:15
Több napig tartó hajsza után a szlovák rendőrség vasárnapra virradó éjszaka elfogta azt a két személyt, akik kedden Garamszécsen megöltek egy vállalkozót. A három símaszkos tettes a családtagok szeme láttára, vélhetően alvilági megbízásból végezte ki a áldozatát.

A szomszéd riasztására a rendőrök perceken belül megérkeztek a házhoz, ahol az elkövetők még ott voltak, de a rendőröket megtévesztve a gyorsbevetésű kommandó tagjainak adták ki magukat. Miután hét embert megkötöztek, elmenekültek a helyszínről.

Néhány perccel később a rendőrök útjukat állták és egyiküket elfogták, a másik két személy elmenekült. A rendőrség ettől kezdve "különleges rendőri kiképzésben részesült", később pedig már konkrét személyek után nyomozott, mert akkor már tudni lehetett, hogy két tettes korábban a rendőrség különleges alakulatához tartozott, a harmadik pedig még mindig ott szolgál.

A hajszában hatszáz rendőr és száz katona vett részt.

A több napon át tartó erdei menekülés során kimerült gyanúsítottakat egy privigyei lakótelepen, az egyikük szüleinek lakása közelében fogták el. Fegyver már nem volt náluk és ellenállást sem tanúsítottak.