eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Bush az Egyesült Államok fenyegetettségéről

Súlyos fenyegetést jelentene az Egyesült Államokra, ha Észak-Korea nukleáris fegyvereket adna át szomszédos országoknak - mondta a Szingapúri Egyetemen tartott beszédében az amerikai elnök. George Bush hangsúlyozta: továbbra is szorosan együttműködik Ázsiával.

Noha az amerikai elnöki mandátum végéig tartó új külpolitikai irányvonal meghatározását várta mindenki George Bushtól Szingapúrban, az ázsiai városállam egyetemén tartott beszédében az Egyesült Államok elnöke kizárólag Észak-Koreáról, és egy szorosabb amerikai-ázsiai együttműködésről beszélt.

Miközben a törvényhozásban többségben lévő demokraták egy kétoldalú amerikai - észak-koreai tárgyalás megkezdését javasolták, George Bush felszólította az elszigetelt kelet-ázsiai diktatúra vezetőit, hogy ne adjanak át más országoknak atomfegyvereket, vagy nukleáris anyagokat.

Ennek következményeiért ugyanis az Egyesült Államok minden esetben Észak-Koreát teszi majd felelőssé. Mint az ismeretes, Észak-Korea múlt hónapban kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Bush ezért azt kérte térségbeli szövetségeseitől, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatának értelmében, helyezzenek kilátásba büntetőintézkedéseket. Az amerikai elnök a nyolcnapos ázsiai látogatás első napján megerősítette, az Egyesült Államok fenntartja a kapcsolatot Ázsiával.

George Bush a beszédében egy - a térség 21 országára kiterjedő - szabad kereskedelmi egyezmény kialakítását is szorgalmazta. Az elnök szerint az Egyesült Államoknak Ázsiában kell maradnia, és együtt kell harcolnia a madárinfluenza, az AIDS és a korrupció ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×