Többen is túlélték a nigériai légiszerencsétlenséget

Infostart
2006. október 29. 17:09
Több mint száz utassal a fedélzetén lezuhant egy utasszállító gép Nigéria fővárosának közelében. A CNN helyi kórházi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy heten élték túl a tragédiát. A BBC négy túlélőről számol be. A halottak között van a nigériai muzulmánok vallási vezetője is.

A nigériai állami rádió híradása szerint az Abujából az egyik nigériai szövetségi állami székhelyre, Sokotóba tartó gép nem sokkal felszállás után, egy viharban zuhant le.

A fedélzeten volt a nigériai muzulmánok vallási vezetője, Mohammadu Maccido sokotói szultán, és fia, valamint Sokoto szövetségi állam helyettes kormányzója, oktatási biztosa és egy szenátor. Mindannyian életüket vesztették.

A nigériai katasztrófavédelmi ügynökség szerint a gép Abuja határában zuhant le és gyulladt ki. Nigéria elnöke vizsgálatot rendelt el a légikatasztrófa ügyében.

Tavaly két légikatasztrófa is történt Nigériában. Az összesen több mint kétszáz ember életét követelő tragédiák számos kérdést felvetettek az ország légiközlekedésének biztonságával kapcsolatban.

A kormány a két katasztrófa után bejelentette, hogy átalakítják a légi közlekedést, hogy biztonságosabbá tegyék azt. Korábban maga a nigériai elnök a korrupciót, és a biztonsági előírások gyakori be nem tartását okolta a tragédiákért.

A tavalyi katasztrófák közül egyik sem érintette az ADC légitársaságot, amelynek gépe most lezuhant.