Az orosz elnök befejezi, de megmaradhat a befolyása

InfoRádió / MTI
2006. október 25. 14:41
Az orosz elnök megismételte, hogy az alkotmánynak megfelelően nem jelölteti magát a harmadik elnöki időszakra 2008-ban. Vlagyimir Putyin ugyanakkor kifejezte meggyőződését: távozása után is befolyással lehet a társadalmi fejlődésre.

Az orosz elnök - aki mintegy három órán át társalgott Oroszország lakosságával élő "médiavonalon" keresztül - elégedetten nyugtázta a gazdaság elmúlt évekbeli fejlődését.

Vlagyimir Putyin közölte: Oroszország nem kívánja növelni területét senki rovására, és Grúziára is vonatkoztatja a területi integritás elvét, de rámutatott a nemzeti önrendelkezés elvének létezésére is.

Ami a grúz bevándorlók és állítólagos maffiózók elleni oroszországi kampányt illeti, az államfő elismerte, hogy voltak túlkapások, és az etnikai megkülönböztetéstől való tartózkodásra intette a rendfenntartó szerveket.

Vlagyimir Putyin óva intette a nemzetközi közösséget Észak-Korea sarokba szorításától, és arra utaló jeleket észlelt, hogy az ortodox kommunista állam hajlandó visszatérni a nukleáris programjára vonatkozó hatoldalú tárgyalásokhoz.