Emberi csontokat találtak az aknában

Infostart
2006. október 21. 08:35
Újabb emberi maradványokat, köztük egész kar- és lábcsontokat találtak a 2001 szeptember 11-i terrortámadások helyszínén New Yorkban. A csontokat egy aknából kiemelt törmelék között találták nem messze a Világkereskedelmi Központ egykori tornyainak helyétől. Az áldozatok rokonai szerint ez is azt mutatja, hogy alaposan át kell vizsgálni a Ground Zerót.

Több mint 1.100 áldozat családja soha nem kapta meg elhunyt rokona földi maradványait.

Az őket képviselő szervezet szerint az, hogy több mint öt évvel a terrortámadások után is kerülnek még elő csontok, azt jelenti, hogy szükség van a terület alapos átvizsgálására.

"Nem támaszkodhatunk tovább véletlenszerű felfedezésekre" - hangsúlyozta a WTC Families for Proper Burial nevű szervezet közleményében.

Egyes családtagok szerint a mostani felfedezés egyenesen azt mutatja, hogy soha nem kutatták át alaposan a területet a 2.749 áldozat maradványai után.

Az aknából kiemelt törmelékben először nem is vették észre a maradványokat, és azt el is távolították a helyszínről. Később találta meg a csontokat egy építkezési alvállalkozó.

A mostani eset után ismét arra utasították a tragédia helyszínén dolgozó munkásokat, hogy különösen figyeljenek oda az esetleges maradványokra.

Az idén korábban már egyszer találtak 74 csonttöredéket az egyik közeli épület tetejének bontásakor.