A kozmológiával megbirkózik, a feleségével nem

Infostart
2006. október 20. 10:09
Másodszorra is elválik Stephen Hawking, a kozmológia és a kvantumgravitáció kutatója. A pár 11 évi házasság után mond búcsút egymásnak.

Stephen Hawking Az idő rövid története és A világegyetem dióhéjban című könyvének köszönhetően lett népszerű az egész világon. A neves fizikus motoros neuron betegsége miatt súlyosan mozgáskorlátozott, és állapota folyamatosan romlik. A kórt 21 éves korában, első házassága előtt diagnosztizálták a jelenleg 64 éves férfinál, akkor 2-3 évet jósoltak neki az orvosok.

Állítólag a jogászok már el is juttatták a válási papírokat a Cambridge-i Megyei Bíróságra. Egy, a családhoz közel álló forrás szerint nem igazak azok a sajtóban megjelent híresztelések, amelyek szerint a válás oka Hawking hűtlensége.

A professzor 1995-ben vette feleségül Elaine-t, azután, hogy 26 év után elhagyta első feleségét, három gyermekének anyját.

A házaspár élete nem most vált először a pletykalapok témájává. A professzor korábbi ápolója 2004-ben arról számolt be, hogy Mrs. Hawking érzelmileg és fizikailag is erős nyomás alatt tartja férjét. A rendőrség elismerte, hogy ők is foglalkoztak az üggyel, ám ejtették azt, amikor Hawking hamisnak titulálta az állításokat.

Mrs. Hawking már ki is költözött közös házukból.