Kormányzati laptopokat loptak el Németországban

Infostart
2006. október 10. 13:26
Berlin közelében ismeretlen tettesek behatoltak a Volkswagen és az Audi egyik központjába, ahol a kormánytagok által használt gépkocsik biztonsági adatait tartalmazó laptopok birtokába jutottak. A rendőrség szóvivője reményét fejezte ki, hogy a betörőket kizárólag a számítógépek érdekelték és nem akarják megzsarolni a hatóságokat.

A rendőrség attól tart, hogy a bűnözők a birtokukba jutott laptopokról kifürkészhetik a kancellár vagy más vezető politikusok gépkocsijának biztonsági berendezéseit, illetve ismereteket szerezhetnek arról is, hogy az egymáshoz kísértetiesen hasonlító szolgálati autók közül melyikben utazik a kormányfő.

A betörés ugyan a múlt hónapban történt, de eddig a nyomozás sikere érdekében igyekeztek bizalmasan kezelni az információkat.

A Berliner Morgenpost most mégis közölte a hírt, rámutatva arra, hogy a kormány biztonsági szolgálatának mindenképpen új intézkedéseket kell bevezetnie.

A lap szerint nem lehet kizárni, hogy a tettesek nem csupán közönséges bűnözök, akiket kizárólag a számítógépek csábítottak a betörésre, hanem terroristák, akik így jutottak rendkívül kényes információk birtokába.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást