Felakasztotta magát, de előtte harminc gyilkosságot beismert

Infostart
2006. szeptember 27. 09:36
Egy 46 éves francia férfi beismerte, hogy meggyilkolt 30 idősebb asszonyt, majd felkötötte magát rendőrségi cellájában. Yvan Keller Svájcban és Franciaországban követte le a gyilkosságokat.

Yvan Kellert múlt héten tartóztatták le a franciaországi Mulhouseban egy rablás kapcsán, majd öngyilkos lett a cellájában, felakasztva magát. Regis Delorme ügyész szerint a férfi bevallotta, hogy több tucat, magányosan élő idősebb asszonyt gyilkolt meg.

A gyilkosságok közös jellemzője, hogy azokat Mulhouse 60 kilométeres körzetében követték el 1989 óta. Yvan Keller ekkor szabadult a börtönből, ahol fegyveres rablásért ült.

A férfi állítólag beismerte, hogy párnával fojtotta meg az ágyukban alvó asszonyokat. Ezután elvitte pénzüket és ékszereiket. A rendőrség az esetek többségében - miután nem találta nyomát erőszakos behatolásnak - lezárta az ügyeket, feltételezve, hogy természetes halállal hunytak el.

A 46 éves férfi ügyvédje közölte, hogy Keller vádalkut kötött vallomásáért cserébe. A vádlottat ugyanakkor nagyon felzaklatta, hogy úgy vette észre: az üzlet (mely szerint élettársa munkát és lakást kapna) nem úgy halad, ahogy elképzelte, ezért nem volt hajlandó aláírni vallomását.