Egyelőre sikeres volt a szex-sztrájk

Infostart
2006. szeptember 25. 04:54
Tíz nappal az Összezárt combok fedőnevű akció kezdete után egy helyi rendőrfőnök sikerként értékelte azt. A kolumbiai Pereirában tevékenykedő bandák tagjainak feleségei és barátnői azért hirdettek szextilalmat, hogy rávegyék férjüket, barátjukat a "fegyverletételre".

A kolumbiai Pereirában, az ország kávétermesztő övezetében található félmilliós városban tavaly 480 embert öltek meg, ezért a helyi banditák feleségei és barátnői egy, a lefegyverzéssel kapcsolatos találkozón úgy döntöttek, hogy sajátos módon próbálják meg kikényszeríteni a békét.

Az Összezárt combok fedőnevű akció lényege, hogy a nők egészen addig nem hajlandóak szexuális életet élni partnerükkel, amíg az le nem adja fegyverét.

"Inkább látom dühösnek, mint hogy részt kelljen vennem a temetésén" - fogalmazott az egyik asszony.

A kezdeményezés eddig mindenesetre sikeresnek bizonyult, legalábbis egy helyi rendőri vezető szerint, bár egyelőre adatokkal nem tudtak szolgálni.

A kolumbiai rádió korábban idézett egy tanulmányt, amely szerint a helyi férfiak nem a pénzügyi előnyökért, hanem a "státus", a hatalom és a szexuális vonzerő iránti vágy miatt lesznek bűnözők.

"Azt akarjuk tudatni velük, hogy az erőszak nem szexi" - mondta Jennifer Bayer, az egyik bandatag barátnője.