Marosvásárhelyen is demonstrálnak

Infostart
2006. szeptember 20. 13:01
Az RMDSZ nem szól bele a magyar belügyekbe, és azt várja, hogy politikai megoldás szülessen a magyarországi helyzetre. A szintén erdélyi magyar szervezet, a Magyar Polgári Szövetség elnöke szerint azonban a magyar miniszterelnök szavaival feltépte a kettős állampolgárságról szóló népszavazás okozta politikai sebeket.

Az erdélyi magyarokat tömörítő RMDSZ parlamenti megoldást sürget a budapesti megmozdulások kapcsán, elítéli az utcai rongálást, és magyar belügynek tekinti a budapesti eseményeket.

Verestói Attila, az RMDSZ szenátusi frakciójának vezetője az InfoRádióban úgy nyilatkozott, hogy a tüntetők követeléseit be kell illeszteni a politikai elképzelésekbe, és nagyobb hangsúlyt kell helyezni a többpárti egyetértésre.

A Magyar Polgári Szövetség elnöki tisztét ellátó székelyudvarhelyi polgármester szerint a miniszterelnök feltépte a kettős állampolgárságról szóló népszavazás okozta politikai sebeket a határon túli magyarok szívében.

Szász Jenő hozzátette: Marosvásárhelyen gyertyás felvonulást tartanak a budapesti tüntetőkkel történő együttérzésük kifejezésére.

Közölte: Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szász Jenõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Verestói Attila
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást