Pozitív kampány lesz - Ausztriában

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 4. 05:30
Az osztrák kancellár szerint pártjának nincs szüksége arra, hogy az október elsejei parlamenti választások kampányában "rosszat mondjon másokról", ezért Wolfgang Schüssel pozitív hangvételű korteskedést hirdetett meg az Osztrák Néppárt (ÖVP) számára.

A kancellár vezette ÖVP vasárnapi grazi nagygyűlésével teljes lendületet vett a választási kampány.

A kancellár - akit már nem egyszer hazugsággal is megvádolt az ellenzék - 150 ezer új munkahely teremtését is megígérte a választóknak, rávilágítva arra, hogy a pártok közötti küzdelem a foglalkoztatásra és a külföldiek befogadásának ügyére összpontosul.

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt vezetője a betelepülők szociális támogatásának a megnyirbálása mellett foglalt állást, és követelte, hogy Ausztria ne fogadjon be Európán kívülről érkezőket.

A Jörg Haider vezette Szövetség Ausztria Jövőjéért formáció azzal lepte meg a választókat, hogy a szlovén kisebbségiek által is lakott Karintiának "egynyelvű" tartománynak kell lennie.

Az 1 hónaposra szűkített kampány után mintegy 6 millió szavazó dönthet országosan 7 párt jelöltjeiről, míg 5 párt csak egyes tartományokban méretheti meg magát.