A légiblokád ellenére is indít járatot Bejrútba a Qatar Airways

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 4. 06:16
Az izraeli kormányfő sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a libanoni miniszterelnök elutasította ajánlatát egy béke-megállapodásra. A bejrúti kormány vezetője tagadja, hogy Ehud Olmert megkereste őt.

Az izraeli miniszterelnök szóvivője közölte: a kormányfő nyitni próbált Bejrút felé a béke érdekében, de visszautasították.

Fuád Szinjóra hivatala közölte: nem tudnak semmiféle izraeli kezdeményezésről. Egy neve elhallgatását kérő libanoni illetékes a zsidó állam propagandafogásának nevezte az esetet.

Közben a katari légitársaság - az izraeli légi blokád ellenére - újraindítja közvetlen járatát Bejrútba. A Qatar Airways szóvivője közölte: már megkapták a libanoni hatóságok engedélyét.

Az izraeli hadsereg egyik illetékese megerősítette: a légtérzárlat továbbra is érvényben van, így a katari légitársaságnak engedélyt kell kérnie az izraeli hatóságoktól, ha repülőgépet akar indítani a libanoni fővárosba.

A zsidó állam a tűzszünetről rendelkező ENSZ-határozat ellenére sem oldotta fel a július 12. óta fenntartott légi és tengeri blokádot Libanonban.