Feladta magát a merényletkísérlet gyanúsítottja

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 24. 12:31
Libanonban őrizetbe vették a hatóságok a július végi németországi vasúti merényletkísérletek második gyanúsítottját. A szövetségi ügyész Karlsruhéban közölte: a 19 éves, libanoni állampolgárságú Dzsihad Hamad feladta magát a helyi hatóságoknak.

A férfi még a merényletkísérlet után szökött külföldre; a német ügyészség kérni fogja a gyanúsított kiadatását. A másik feltételezett elkövetőt szombaton vették őrizetbe Kielben.

A német hatóságok pénteken jelentették be, hogy július 31-én a dortmundi és a koblenzi pályaudvaron helyeztek el terroristák egy-egy vasúti kocsiban robbanóanyaggal teli bőröndöket, amelyeket távirányítással akartak működésbe hozni. A hatóságok információi alapján a gyújtószerkezetet be is indították, a pokolgép azonban technikai hiba miatt nem robbant fel.

Németországban hétfő óta a legmagasabb fokú riadókészültségben vannak a biztonsági hatóságok. A repülőtereket és a nagyobb vasúti pályaudvarokat megerősített rendőri egységek őrzik és a legtöbb helyen kiterjesztették a videokamerás ellenőrzéseket is.