eur:
394.04
usd:
364.79
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Milliók szenvednek a vízhiány miatt

Az elmúlt félévszázad legsúlyosabb aszálya miatt 18 millió kínai szenved ivóvízhiánytól. A tartósan forró és száraz idő 130 millió hektárnyi mezőgazdasági területen károsította meg a termést.

A sajtójelentések beszámolnak arról, hogy 17 millió szarvasmarhát nem tudnak kellően itatni a vízhiány miatt. Az érintett terület Kína 15 tartománya az ország délnyugati, a középső és északnyugati részein

A délnyugati Csungking városban már 70 napja nem esett az eső. A folyók kétharmada kiszáradt. A Jangce vízszintje a városnál száz éve nem volt ilyen alacsony.

Ugyanakkor az elmúlt egy hónapban a hőmérő higanyszála minden délután 35 fok felé emelkedett a térségben. A város 7,5 millió lakosának nincs elegendő ivóvize. A szomszédos Szecsuán tartományban, Kína legsűrűbben lakott területén 3,1 millió embernek nincs elegendő ivóvize.

A kínai kormány 100 millió jüan, azaz 10 millió eurós segélyt bocsátott a szárazság által sújtott tartományok rendelkezésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×