Kovács: szükség van a Máértra

Infostart
2006. augusztus 20. 14:37
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke úgy véli: a Magyar Állandó Értekezletre a magyar-magyar párbeszéd egyetlen törvényben is garantált fórumára. Épp ezért a jövőben is szükség van a Máértra.

Kovács Miklós ezt azután nyilatkozta az Info Rádiónak, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő a Népszabadság szombati számában kijelentette: a Máért helyett "olyan intézmények kellenek, amelyek megoldanak problémákat, nem elmélyítik azokat".

A szervezet elnöke kijelentette: ahhoz, hogy a fórum teljesen megszűnjön, törvényt kellene módosítani. De a miniszterelnök megteheti azt is, hogy egyszerűen nem hívja össze az értekezletet.

Kovács Miklós túlzóan pesszimistának tartotta Gyurcsány Ferenc azon kijelentését, amely szerint a fórum nem ér el eredményeket.

A kárpátaljai politikus a magyar kormány és a határon túli szervezetek viszonyát aszimmetrikusnak tartotta, amelyben a határon túliak nem tehetnek mást, mint hogy alkalmazkodnak a magyar kormányfő által meghatározott feltételekhez.

Kijelentette azt is: a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazás lebonyolítása még sokáig árnyékot vet a szervezetek és a kormány viszonyára.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást