eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Száznyolcvan milliós vizsgálat egy 35 ezres számla miatt

Egy brit rendőr azzal vádolja feletteseit: 450 ezer fontot, azaz mintegy 180 millió forintot vesztegettek el arra, hogy kivizsgálják 90 fontról, azaz 35 ezer forintról benyújtott számláját. A férfit három teljes évre felfüggesztették a benzinszámla vizsgálatának idejére. Ezalatt végig teljes fizetést kapott.

Tavaly a bíróság már tisztázta Jason Lobót a szándékosság vádja alól, a lancashire-i rendőrség azonban ragaszkodott saját vizsgálatához. A férfi a rendőrségi meghallgatáson bevallotta, hogy véletlenül visszaigényelt 90 fontot költségként. Büntetésként hét napi fizetését levonják.

A rendőrségi vizsgálat végül meggyőzte a férfi főnökeit, akik kijelentették: mivel valóban véletlen hibáról van szó, visszatérhet dolgozni. Jason Lobo, aki időközben faji megkülönböztetés miatt beperelte a rendőrséget, azonban meggondolja, hogy visszamenjen-e.

"Az elmúlt három évben nyilvánosan megszégyenítettek, megkérdőjelezték a becsületességem, és korrupcióval vádoltak meg" - hangsúlyozta a férfi, aki szerint az ellene folytatott vizsgálat a közpénzek elherdálása volt.

A lancashire-i rendőrség nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×