Terrorveszély: három amerikai járat is célpont volt

Infostart
2006. augusztus 10. 12:26
Hivatalos amerikai forrásból is megerősítették, hogy három amerikai repülőjárat is célpontja lett volna annak az összehangolt támadásnak, amelyet az angol rendőrség szerda éjjel számolt fel.

A meg nem nevezett forrásokból származó értesülések szerint amerikai légitársaságok gépei is célpontjai voltak annak az összehangolt terrortámadásnak, melyet szerda éjszaka leplezett le a londoni rendőrség.

Amerikai terrorellenes hivatali források szerint a United Airlines, a Continental Airlines és az American Airlines egy-egy gépe is a feltételezett terroristák célpontjai között szerepelt.

A Scotland Yard szerint terroristák tíz repülőgépet akartak felrobbantani. A robbanóanyagokat kézipoggyászokban vitték volna az Egyesült Államokba tartó gépekre, a robbantást a fedélzeten akarták végrehajtani.

A testület helyettes vezetője közölte: az Egyesült Királyságban a "lehető legmagasabb terrorkészültségi szint van érvényben", ami szükséges az emberek biztonságának megőrzéséhez.

Paul Stephenson szerint nagyon súlyos merényleteket akadályoztak meg, mert a feltételezett elkövetők "tömeggyilkosságot akartak elkövetni".