Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az al-Kaida áll a brit terrorfenyegetés mögött?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az amerikai Belbiztonsági Minisztérium szerint az al-Kaida állhat a nagy-britanniai terrorfenyegetés mögött. Michael Chertoff miniszter bejelentette: hasonlóan a brit intézkedésekhez, időlegesen az Egyesült Államokban sem lehet folyadékot vagy zselét felvinni a repülőgépek utasterébe.

Az Egyesült Államok az Oszama bin-Laden nevéhez köthető al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető a nagy-britannia terrorfenyegetés.

Michael Chertoff belbiztonsági miniszter ezt arra alapozta, hogy az eddig tudomásukra jutott információk szerint a tervezett terrorcselekmények elkövetési módja nagyon hasonlított volna az al-Kaida módszereihez.

A miniszter hangsúlyozta, hogy jelenleg semmi sem utal arra, hogy az Egyesült Államokat terrortámadás fenyegetné. Ennek ellenére komoly biztonsági intézkedéseket hoztak a repülőtereken és gépeken.

Így ideiglenesen az amerikai nemzetközi és helyi gépek fedélzetére is tilos folyadékot vagy zselét felvinni. Ez alól kivétel a bébiétel és a gyógyszer, de ezekről is bizonyítani kell ártalmatlan voltukat.

Az amerikai hatóságok ezen kívül arra szólítanak fel minden utast, hogy a lehető legkevesebb poggyászt vigyék magukkal. Elővigyázatosságból minden, az Egyesült Királyságból Amerikába tartó repülőgépre fegyveres kísérőt küldenek.