Egy teljes acélgyárat elköltöztetnek az olimpia kedvéért

Infostart
2006. augusztus 9. 05:07
A kínai vezetés minden követ megmozgat, hogy sikeres legyen a pekingi olimpia. Ráadásul szó szerint, hiszen például egy egész acélgyárat kiköltöztetnek a fővárosból, hogy csökkentsék a légszennyezést. Ehhez jön még három új metróvonal és egy vadonat új repülőtér.

Kína vezetése még a természettel is felveszi a küzdelmet: a néphadsereg repülői és önkéntes farmerek rakéták segítségével megpróbálnak esőt fakasztani a fővárosban és környékén, hogy ezzel is tisztábbá tegyék a levegőt a világ egyik legszennyezettebb városának számító Pekingben.

Nem csak Pekingnek, hanem a város lakóinak is át kell alakulniuk, hogy Kína nehogy szégyenben maradjon 2008-ban. A főváros több millió lakosát próbálják angolra és jó modorra tanítani, valamint egyben arra is, hogy ne köpködjön az utcán.

A városvezetés köpködést tiltó rendeletének megszegőire rendőrök lesnek majd, ráadásul nem csak az utcán járőrözve, de a térfigyelő kamerákat is felhasználva. Emellett egyenruhás ellenőrök százai osztogatnak majd ingyenes "köpő-zsákocskákat", amelyeket használat után a szemetesbe dobhat majd a pekingi polgár.