"Az emberek kezdenek hozzászokni a háborúhoz"

Infostart
2006. augusztus 7. 13:47
Gyógyszer és élelmiszer is van Bejrútban, egyedül az üzemanyagból mutatkozik hiány - mondta el az InfoRádiónak Banai Tibor Péter. A helyszínen tartózkodó újságíró szerint az áramellátással is gondok vannak.

Kicsit furcsa helyzet: az arab országok külügyminiszterei Bejrútban vannak, Izrael pedig közben bombázza a várost - mondta Banai Tibor Péter.

A helyszínen tartózkodó újságíró szerint aki el akarta hagyni a várost, az már megtette. A külföldiek gyakorlatilag mind elmenekültek, azok is elköltöztek, akik a kritikus negyedekben laktak. "Kezdenek kicsit hozzászokni az emberek a háborúhoz" - adott helyzetképet Banai Tibor Péter.

Az újságíró hozzátette: ő is hallott olyan híreket Magyarországról, amelyek szerint kevés az élelmiszer, nincs elég gyógyszer, de ez nem igaz. Voltam olyan boltban, ahol olyan választék volt, ami talán még Budapesten sincs, a legjobb francia, olasz borok, sajtok - hozta fel példaként Banai Tibor Péter.

Nyilván persze nem ez a jellemző, de élelmiszer, víz, gyógyszer van elég. Az áramkimaradások azonban mindennaposak, és kezd hiány mutatkozni benzinből is, miután az izraeli támadásokban több tengerparti tartály is megsérült. A benzin ára így máris az egekbe szökött, a hiányt pedig előbb-utóbb biztosan érezni lehet majd az ellátásban is - jegyezte meg az újságíró.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást